Fiskespön, både haspelspön spinnspön

Vi försöker hålla extra spötoppar i lager till samtliga modeller av de fiskespön vi säljer. Om oturen är framme är det ofta toppen som går av. Garantin på våra spön är följande, om spöt går sönder redan under de första fisketurerna ser vi det som fabrikationsfel eller transportskada, då skickar vi ny del till er. Går spöt sönder efter några fisketurer anser vi att det är fiskaren som gjort något galet och det står utom vår kontroll, då tar vi en mindre slant för att skicka en ny del. Flertalet av vår modeller är av grafit, detta matrial är känsligt mot slag och stötar.

Läs mer Visa mindre

Fiskespön delar man ursprungligen in i två kategorier, haspelspön och spinnspön. Haspelspön är för precis som det låter, haspelrullar och spinnspön är för multipikatorrullar (spinnrullar) och inkapslade rullar. Skillnaden mellan dessa två är att haspelspön har större spöringar närmast rullen, då linan hasplar ut från rullen, spinnspön har ett pistolgrepp för pekfingret, för att man ska få bättre grepp om spöt.

Spön är numera tillverkade i grafit, komposit och glasfiber. Dessa matrial kan också blandas. Spön med bättre kvalitet är ofta tillverkade i ren grafit, detta matrial är lättare och ger en bättre känsla dock så är det ömtåligare mot slag och stötar.

Produkter
Övrigt