Wobbler

Vi säljer ett gäng olika varianter på wobblers, från den stora Gäddmadamen till storgäddan, ettriga gösspecialisten för trollinggösen och den lilla ploppen för abborren.

 

Läs mer Visa mindre

Wobbler är nog den vanligaste formen av fiskedrag. Variationen och utbudet är stort, från mycket stora gäddwobbler till små öring- och harrwobbler. Principen är dock den samma, att en sked eller ytan vid nosen ska få din wobbler att röra sig, vickande sida till sida. Det är wobblerns form och wobblerns sked som avgör hur den rör sig. Skeden avgör om wobblern kommer gå djupt eller grunt. En stor sked med liten vinkel ger ett djupdykande bete och en liten sked med stor vinkel ger ett grundgående bete. Avgörande här är även linans fästning i wobblern i förhållande till skeden.

Fördelen med en wobbler är att de simmar mycket fisklikt i vattnet och att det är enkelt att bestämma hur djupt man vill fiska. Många wobblers är flytande och vid spinnstop flyter den uppåt istället för att sjunka. Detta är positivt vid trolling och dragrodd, betena sjunker inte ner till botten vid stop på båten, exempelvis när man drillar fisk.

Nackdelen kan vara att wobblers är något svårare att kasta med då de har mer luftmotstånd och densiteten i wobblerns kropp är lägre i jämnförelse med exempelvis ett skeddrag.

Produkter
Övrigt