Torsdag kväll den 4 maj till söndag kväll den 7 maj. (v.18)

En resa med fokus på fisket. Fisketid blir fredag, lördag och halva söndagen. Solen går upp cirka kl. 5.30 och ner kl.20. Personligen tycker jag om solnedgången då man ofta ser aktiv fisk vid denna tid på året. Jag kommer att tipsa om bra fiskeplatser. Även ta in hjälp från lokala förmågor.
Vi bor i tvåbäddsrum precis intill vattnet på Ihrebadens vandrarhem, med gångavstånd till några riktigt heta fiskeområden. Men vi kommer åka bil till andra områden också, dela upp oss i mindre grupper.
Vandrarhemmet rymmer 28 personer men tänker att vi blir max 20 stycken. Vi åker över i fem-sex bilar med 4 personer i vardera bil. Tar med en större skåpbil för bagage. På båten går vi igenom fiskeplatser och målar beten som sist.

Mat
Frukost - vi dukar fram en gemensam frukost dagarna tre.
Lunch och mellanmål - ser till så att det finns extra mycket bröd och pålägg vid frukosten så att man kan ordna sina lunchmackor, men ta med något extra då det är långt till middag. Önskar man något extra tar man med det själv, affär finns i Lickershamn, cirka 5km söder om Ihre. Smidigast är att ta med sig direkt från fastlandet. Affären är öppen, fre 9-19, lör 10-16 och sön 12-15. Ta med egen termos för kaffe. Ordnar med läskeblask och mellanöl.
Middag - sen middag då vi fiskar sent. Middag blir av enklare slag, senast pizza en kväll och kycklig med potatissallad kväll två. Starkare dryck får man stå för själv.

Fiskeutrustning
vadarbyxor, fiskespö 9-fot 8-30g (flugspö klass 6-8), rulle med flätlina cirka 0.16mm, havsöringsdrag, peang, kamera. Saknar ni något hör av er så ordnar vi det. Jag tar med beten, extra spön och rullar.
Övrig viktig utrustning - regnjacka och mössa, sängkläder (inte bara en sovsäck utan lakan och örngott), snacks.
Tider
Ditresa - båten går från Nynäshamn kl. 20.45 på torsdagen. Vi åker gemensamt i kolonn genom bilincheckningen med alla deltagare i bilarna. Vi samlas i hamnen (grillen) 1h innan avresa, alt. Taggsvampsvägen 133 (Huddinge) kl 18.45.
Hemresa – båten går från Visby kl 16.30 på söndagen. Vi åker gemensamt igenom incheckningen i kolonn. Vi möts upp utanför bilincheckningen kl. 15.
Pris
3000kr inkluderar resa med färjan, boende Ihrebaden, 5st havsöringsbeten och mat enl. ovan. Bensinkostnader för bil ingår inte. Det kommer finnas spön med rullar att låna. Önskas vadare kan det eventuellt ordnas, beten och lina kommer att finnas till försäljning vid behov.
Anmälan
Först till kvarn gäller, anmälan via facebook, sms (0704494704) eller tomas@dittdrag.se. Betalning till BG- 150-1147 (märk med för & efternamn samt HÖ resa ett eller två), swish (070-4494704) eller kontant på plats. Vid avbokning två veckor innan avresa krävs ingen ersättning, efter detta tas 1000kr ut som avbokningsavgift för att täcka fasta kostnader.
Väl mött!
Produkter
Övrigt